Tocana banateana cu carne de porc si galuste
Ingrediente pentru Tocana banateana cu carne de porc si galuste:
- 1 kg spata de porc taiata cuburi
- 3 cepe
- 1 morcov taiat rondele
- 2-3 linguri ulei sau 1 lingura untura
- 1 lingura pasta de gogosari
- 2 conserve rosii
- sare
- piper negru macinat
- 2 foi de dafin
- cimbru
- galuste din 2 oua, 200 gr faina, 1-2 linguri apa rece, putina sare
- patrunjel verde
Mod de preparare pentru Tocana banateana cu carne de porc si galuste:
In uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac.Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa.Adaugam ceapa tocata fin si morcovul. Amestecam ocazional pana legumele incep sa se inmoaie.Stingem cu apa calda pana acoperim carnea, adaugam cimbru, foile de dafin si fierbem la foc mic, acoperit cu un capac pana carnea se inmoaie.
Intre timp pregatim galustele. Din faina, oua, sare si putina apa rece pregatim un aluat din care rupem bucati mici si formam bile in maini.
Fierbem galustele 10 minute in apa cu sare.
Adaugam la tocana pasta de gogosari,conservele de rosii, apa calda daca mai este nevoie, sare si piper. Fierbem 5 minute, apoi adaugam galustele. Mai fierbem 15-20 de minute, pana zeama scade si galustele sunt moi. Servim to cana cu patrunjel verde tocat deasupra langa o salata verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu