Pachetele cu piept de pui, porumb si mozzarella
Pentru ca atunci cand am facut aluatul de placinta am facut cantitate dubla de aluat, m-am gandit sa fac niste pachetele(de fapt triunghiuri) cu piept de pui, porumb si mozzarella. Au iesit delicioase. Mai facusem candva Pachetele cu legume ori ficatei la pachet cu aluat de foietaj cumparat. Desi aluatul meu nu este chiar un aluat de foietaj, au iesit delicioase.
Ingrediente:
- aluat de casa (vezi reteta aici )
- 250 gr piept de pui
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri porumb boabe din conserva
- 120 gr mozzarella
- sare
- piper negru macinat
- busuioc uscat
- 1 ou+1 lingura apa
- susan
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui spalat si scurs in cubulete mici, pe care le punem intr-o tigaie in uleiul de masline incins pana se rumenesc usor.Cand este aproape gata adaugam sare, piper si busuioc.
Scoatem pieptul de pui si il punem intr-un castron sa se raceasca, apoi il amestecam cu porumbul si mozzarella sfaramata.
Intindem pe un blat usor infainat cate o foaie de aluat( tinuta la frigider )sub forma de patrat. Taiem aluatul in 9 patrate mai mici, cat mai egale cu ajutorul unui cutit ascutit. Pe fiecare patrat punem in mijloc din amestecul de piept de pui, porumb si mozzarella.
Aducem un colt peste coltul opus, incercand sa aducem marginile una peste alta. Cu o furculita presam colturile, lipindu-le.Ungem triunghiurile cu ou, presaram susan si dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos. Servim pachetelele cu sos de rosii .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu