Tocanita de porc cu cartofi si ciuperci
Ingrediente:
- 1 kg pulpa porc
- 3 cepe
- cate 1/2 ardei gras rosu, galben si verde
- 200 gr rosii pasate
- 4 cartofi medii
- 1 conserva ciuperci
- sare
- piper negru macinat
- 2 foi de dafin
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde pentru decor
- 1 crenguta cimbru
Mod de preparare:
In uleiul incins punem la calit ceapa tocata fin. Cand devine translucida adaugam carnea taiata cubulete potrivite. Amestecam ocazional pana carnea se albeste pe toate partile, apoi acoperim cu apa calda si lasam sa deas cateva clocote. Acoperim vasul cu un capac si dam cratita la cuptor.
Cand carnea a inceput sa se inmoaie adaugam cartofii taiati cuburi mai mari, sare, pier si foile de dafin si crenguta de cimbru.. Cand cartofii s-au inmuiat adaugam rosiile, ciupercile si ardeii grasi taiati cubulete. Lasam la cuptor pana sosul scade.Potrivim gustul de sare si piper.Servim tocanita cu patrunjel verde tocat fin.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu