Vinete cu mozzarella in sos de rosii
Ingrediente:
- 2 vinete medii
- 100 gr mozzarella rasa
- sos de rosii(1kg rosii,2 catei de usturoi,1 lingura ulei de masline, busuioc uscat)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregatim mai intai sosul de rosii, Spalam rosiile, scoatem cotoarele si le taiem in bucati mai mici. Le mixam bine. Intr-o cratita incintam uleiul de masline si punem usturoil taiat felii. Il lasam sa isi elibereze gustul, apoi turnam tosiile si le lasam la fiert la foc mic pana zeama scade si sosul se ingroase. Cand este aproape gata punem sare, piper si busuiocul.
Putem pregati sosul cu o zi inainte.
Vinetele le curatam de coaja, le taiem cubulete si le presaram cu sare. Le lasam intr-o sita sa se scurga bine.
Intr-un vas ce va merge la cuptor punem un strat de sos de rosii, un strat de vinete, mozzarella rasa, din nou vinete, sos de rosii cat sa le cuprinda si mozzarella din belsug. Dam vasul la cuptor pana vinetele se inmoaie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu