Cartofi la cuptor cu piept de pui si mozzarella
Ingrediente:
- 500 gr cartofi
- 1 bucata piept de pui
- 100 gr mozzarella
- sare
- piper negru macinat
- rozmarin
- 1 lingura ulei de masline
- 50 gr bacon
- unt pentru uns forma
- 1 lingura pesmet pentru tapetat forma
Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem bine.
Taiem pieptul de pui cubulete, pe care le presaram cu sare, piper si rozmarin.
Taiem baconul cubulete mici.
In uleiul de masline incins punem pieptul de pui si amestecam pana se albeste pe toate partile. Adaugam si baconul si lasam la foc pana se rumenesc usor, amestecand ocazional.
Radem mozzarella.
Ungem cu unt o forma care merge la cuptor si o tapetam cu pesmet. Asezam un strat de cartofi scursi, punem pieptul de pui rumenit cu baconul, un strat de mozzarella rasa, apoi inca un strat de cartofi. Punem deasupra un strat generos de mozzarella si dam tava la cuptorulincins pentru 15 minute.
Servim cartofii calzi langa salata preferata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu