Mancare de fasole rosie cu pui si bacon
Ingrediente:
- 350 gr fasole rosie fiarta sau din conserva
- 300 gr pulpe de pui dezosate
- 100 gr bacon taiat fasiute
- sare
- piper negru macinat
- 2-3 foi de dafin
- cimbru uscat
- 1 lingura pasta de gogosari
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- marar verde
Mod de preparare:
Putem folosi fasole rosie din conserva sai fasole uscata pe care am fiert-o separat pana se inmoaie, apoi o scurgem.In uleiul incins punem la calit ceapa pana devine translucida. Adaugam pulpele dezosate, pe care le-am spalat si scurs si le-am taiat in jumatati. Amestecam usor pana pulpele isi schimba culoarea. Adaugam pasta de gogosari, pasta de tomate, apa calda cat sa cuprinda carnea ,sare, piper, cimbru, foi de dafin si dam cateva clocote. Tragem intr-o tigaie uscata baconul taiat fasii pana incepe sa se rumeneasca usor. Punem fasolea rosie in sos, adaugam baconul cu grasimea lasata si dam vasul la cuptor pana sosul scade si se leaga. Presaram marar verde cand este gata si mai lasam 1-2 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu