Publicat de
Ecaterina Mihaela
Chec cu portocale, cardamom si merisoare
Un chec delicios, aromat cu portocale si cardamon, menit sa invioreze Sarbatorile de iarna.
Ingrediente:
- 8 oua
- 1 1/2 cana zahar
- 7 linguri zeama de portocala
- 7 linguri ulei
- coaja rasa de portocala
- cardamom macinat
- 2 cani faina
- 70 gr merisoare
- 1 lingurita praf de copt
- zahar pudra ptr decor
- un praf de sare
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocala, cardamomul batand in continuare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia in 2 tavi de cozonac sau in 3 tavi mai mici, presaram merisoarele, pe care le introducem usor, cu lingura in compozitie si dam tavile la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii.Servim checul rece presarat cu zahar pudra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu