Recent Posts

miercuri, 30 noiembrie 2016

Iepure cacciatore

Iepure  cacciatore

Iepure  cacciatore

 

Ingrediente:

  • 1 iepure
  • 1 ceapa
  •  700 gr ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin
  • 400 ml vin rosu
  • piper boabe
  • cimbru uscat
  • 200 ml pasta de rosii
  • 150 gr masline
  • oregano uscat
  • rozmarin uscat
  • patrunjel verde pentru servit

Mod de preparare:

Transam iepurele spalat in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece pana a doua zi. Scurgem bine bucatile de carne si le punem la rumenit in uleiul de masine incins. Scoatem carnea pe o farfurie si  calim ceapa tocata fin , apoi adaugam  rondelele de morcov.Aducem inapoi carnea de iepure si stingem cu vinul. Acoperim vasul cu un capac si il fierbem la foc mic sau il dam la cuptor pana zeama scade mai mult de jumatate si  carnea se inmoaie. Adaugam ciupercile spalate si scurse, pasta de rosii, maslinele, oregano, rozmarinul, sare si dam la cuptor pana sosul se ingroase. Servim presarat cu patrunjel verde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...