Iepure cacciatore
Ingrediente:
- 1 iepure
- 1 ceapa
- 700 gr ciuperci proaspete
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov
- 2-3 foi de dafin
- 400 ml vin rosu
- piper boabe
- cimbru uscat
- 200 ml pasta de rosii
- 150 gr masline
- oregano uscat
- rozmarin uscat
- patrunjel verde pentru servit
Mod de preparare:
Transam
iepurele spalat in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc
si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat
rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece pana a doua zi.
Scurgem bine bucatile de carne si le punem la rumenit in uleiul de
masine incins. Scoatem carnea pe o farfurie si calim ceapa tocata fin ,
apoi adaugam rondelele de morcov.Aducem inapoi carnea de iepure si
stingem cu vinul. Acoperim vasul cu un capac si il fierbem la foc mic
sau il dam la cuptor pana zeama scade mai mult de jumatate si carnea se
inmoaie. Adaugam ciupercile spalate si scurse, pasta de rosii,
maslinele, oregano, rozmarinul, sare si dam la cuptor pana sosul se
ingroase. Servim presarat cu patrunjel verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu