Pateu de ficat cu linte rosie
Ingrediente:
- 150 gr linte rosie
- 300 gr ficat de pui
- 1 ceapa
- 70 gr unt
- 1 lingura ulei de masline +pentru servit
- sare
- piper rosu
- ierburi aromate(rozmarin, busuioc)
Mod de prepaare pentru Pateu de ficat cu linte rosie:
Spalam bine lintea si o unem la fiert in 300 ml apa rece cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca.Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici , il spalam si il scurgem.
Incintam untul intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si adaugam ceapa. Amestecam ocazional pana ceapa devine translucida. Punem ficateii si amestecam pana isi schimba culoarea si se patrund . Dam jos tigaia si o lasam sa se racoreasca. Punem intr-un vas adan ficateii cu ceapa, lintea, sare, piper macinat si mixam bine. Daca este nevoie adaugam putin din zeama in care a fiert lintea.
Servim pateul de felii de paine prajita unse cu ulei de masline , pe care presaram amestec de ierburi aromate si piper rosu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu