Conopida cu ciuperci la cuptor
Ingrediente pentru Conopida cu ciuperci la cuptor:
- 400 gr conopida
- 300 gr ciuperci champignon
- 1 lingura ulei
- 40 gr unt+pentru uns forma
- 1 lingura cu varf faina
- 400 ml lapte
- 150 gr cascaval ras
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- 1 lingura pesmet
Mod de preparare pentru Conopida cu ciuperci la cuptor:
Rupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare.Cand este gata, scurgem zeamaClatim rapid ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii, apoi le punem la calit in uleiul incins.Le lasam pana scade zeama .
Intr-o craticioara incintam untul, adaugam faina si amestecam rapid. Stingem cu cate putin lapte, amestecand continuu. Adaugam sare, piper negru macinat si cimbru si fierbem , amestecand continuu pana sosul se ingroase.
Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi presaram pesmetul. Punem conopida, ciupercile, apoi turnam deasupra sosul. Presaram cascavalul ras si dam forma la cuptor pana se rumeneste frumos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu