Pesti aromati
Ingrediente pentru Pesti aromati:
- 1 ou
- 1/2 cana zahar brun
- 150 gr unt
- 2 cani faina
- 1 lgt praf de copt
- un praf de sare
- 1/2 lingurita comdimente(coriandru, cardamon)
- 1 lingurita cafea instant
- ciocolata alba si coriandru boabe pentru decor
Mod de preparare pentru Pesti aromati:
Intr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu un praf de sare si zahar. Adaugam oul, cafeaua instant, apoi cernem faina, praful de copt si condimentele. Omogenizam aluatul, il strangem intr-o bila , il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece cel putin 30 minute. Intindem aluatul cu un suitor pe un blat infainat si taiem in forme de pesti. Punem fursecurile in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor pe margini.Scoatem fursecurile. Le decoram dupa imaginatie(eu le-am facut ochi din ciocolata alba si coriandru boabe). Servim fursecurile langa o cescuta de cafea.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu