Recent Posts

duminică, 1 mai 2016

Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie



Eclere cu crema de vanilie

Eclerele sunt prajiturile preferate ale fiului meu. La cerere am executat rapid o portie din delicioasele prajiturele. Au avantajul de a se face in transe, intr-o zi cojile, a doua zi sau cand aveti timp crema si nu sunt atat de grele ca alte prajituri.

Ingrediente pentru Eclere cu crema de vanilie:

Pentru coji:
  • 200 ml lapte
  • 125 gr faina
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 4 oua
Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca de vanilie premium
  • 700 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150 frisca lichida
Pentru glazura:
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
Mod de preparare pentru Eclere cu crema de vanilie:
Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi  turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam energic.Lasam compozitia sa se racoreasca, apoi adaugam cate un ou, pe rand, amestecand pana se omogenizeaza bine. Cu un pos cu capat simplu sau spritat  asezam  compozitia in gramajoare mici, pastrand loc intre ele, intr-o tava, pe hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit, mai intai la 180 grade C pentru 5 minute, apoi la 160 grade C  pana se rumenesc. Scoatem tava si lasam cojile la racit.

Pentru crema de vanile punem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul intr-o cratita cu fund dublu si amestecam pana  se albeste si isi mareste volumul. Separat dizolvam praful de budinca in putin lapte rece, amestecand sa nu se faca cocoloase. Turnam amestecul cu budinca peste oua, apoi restul de lapte caldut, amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase si incepe sa fiarba. Dam jos vasul, punem untul si amestecam energic.Lasam vasul sa se raceasca, amestecan ocazional. Cand crema este racita o amestecam cu frisca batuta spuma tare.
Cu un cutit ascutit taiem pe o parte cojile si le umplem cu crema de vanilie cu ajutorul unui pos.
Dam prajiturile la rece pana pregatim glazura.
Pentru glazura rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara la foc mic impreuna cu frisca lichida. Amestecam pana ciocolata se topeste. Dam jos vasul, o lasam sa se racoreasca usor, apoi , cu o pensula glazuram partea de deasupra a eclerelor, in 2 sau mai multe straturi. Lasam prajiturile la rece pana in momentul servirii.

Eclere cu crema de vanilie

x

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...