Budinca din cozonac cu cirese
Puteti folosi orice altceva, chiar si
paine, insa in acest caz, trenuie sa aromati si sa indulciti mai mult amestecul de lapte si oua.
Ingrediente pentru Budinca din cozonac cu cirese:
- 500 gr cozonac(pasca, paine)
- 350 gr cirese
- 100 gr stafide
- 4 oua
- 700 ml lapte
- 100 gr zahar(sau dupa gust, in functie de ce ingrediente folositi)
- rom
- unt pentru uns forma
- inghetata de vanilie pentru servit
Mod de preparare pentru Budinca din cozonac cu cirese:
Curatam coaja cozonacului si il taiem cubulete.Ungem cu unt o forma si asezam 3/4 din cuburile de cozonac. Presaram deasupra ciresele(fara samburi, scurse bine, sau dezghetate si scurse, in cazul in care folosim cirese din congelator) si stafidele.
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul,laptele usor caldut si romul. Daca folosim paine vom pune mai mult zahar si vom folosi si alte arome(coaja de lamaie, portocale)
Asezam peste fructe restul de cozonac si turnam amestecul de oua si lapte. Lasam 10 minute, apoi dam tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste , iar atunci cand introducem o scobitoare in mijloc iese curata.
Servim budinca rece sau calda cu inghetata de vanilie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu