Ciuperci si spanac in sos de rosii
Acum in perioada de post caut sa gatesc si evident sa mananc retete consistente si pline de savoare, chiar daca sunt de post. Si cum ciupercile sunt printre preferatele mele, dar si verdeturile de primavara am incercat sa le combin intr-o reteta sanatoasa, consistenta.
Ingrediente pentru Ciuperci si spanac in sos de rosii:
- 500 gr ciuperci proaspete(sau 2 conserve)
- 1 ceapa
- 200 gr spanac proaspat
- 200 gr bulion
- 2 linguri ulei
- sare
- piper negru macinat
- marar proaspat
Mod de preparare pentru Ciuperci si spanac in sos de rosii:
Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem, apoi le taiem felii subtiri.
Curatam ceapa si o tocam fin.
In uleiul incins putem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida adaugam ciupercile taiate felii. Punem un capac pentru 2-3 minute, apoi il inlaturam si amestecam usor in ciuperci pana zeama scade. Adaugam bulionul, sare, piper si spanacul spalat. Stingem focul si mutam amestecul intr-un vas termorezistent. Presaram mararul si dam vasul la cuptor pentru 10 minute, pana sosul scade.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu