Ciorba de perisoare din carne de curcan
Ingrediente pentru Ciorba de perisoare din carne de curcan:
- 500 gr carne de curcan tocata
- 1 lingura orez
- 1 lingura ulei
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 bucata telina
- 1 cartof mare
- sare
- piper negru macinat
- 3 galbenusuri
- 150 gr smantana+pentru servit
- zeama de lamaie
- patrunjel verde
Mod de preparare pentru Ciorba de perisoare din carne de curcan:
Amestecam intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si formam cu mainile umede perisoare aproximativ egale pe care le punem pe un tocator.
Curatam ceapa, morcovul si telina si le spalam bine. Tocam ceapa fin, iar morcovul si telina cubulete.
Incintam uleiul intr-o oala si punem morcovul si telina. Le calim 2-3 minute, apoi le stingem cu 1 litru de apa. Adaugam ceapa tocata fin. Lasam legumele sa fiarba 5 minute, apoi punem perisoarele si cartoful curatat, spalat si taiat cubulete . Fierbem ciorba 15-20 minute. Daca este nevoie completam cu apa calda.Potrivim ciorba de sare si piper.
Intrun castron batem smantana si galbenusurile. Adaugam cate putina ciorba fierbinte, batand energic cu o furculita. Stingem focul si turnam amestecul in ciorba. Servim ciorba fierbinte cu patrunjel verde deasupra, cu smantana si zeama de lamaie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu