Recent Posts

duminică, 28 februarie 2016

Ciorba de perisoare din carne de curcan

Ciorba de perisoare din carne de curcan


Ciorba de perisoare din carne de curcan

Ador ciorba de orice fel , cu carne, fara, acrita cu zeama de varza, bors sau zeama de lamaie.De data aceasta am incercat o ciorba mai usoara , cu perisoare slabe, din carne de curcan, pe care am imbunatatit-o cu smantana cat cuprinde.

Ingrediente pentru Ciorba de perisoare din carne de curcan:

  • 500 gr carne de curcan tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 cartof mare
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana+pentru servit
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde

Mod de preparare pentru Ciorba de perisoare din carne de curcan:

Amestecam  intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si  formam  cu mainile umede perisoare aproximativ egale pe care le punem pe un tocator.
Curatam ceapa, morcovul si telina si  le spalam bine. Tocam ceapa fin, iar morcovul si telina cubulete.
Incintam uleiul intr-o oala si punem morcovul si telina. Le calim 2-3 minute, apoi  le stingem cu  1 litru de apa. Adaugam ceapa tocata fin. Lasam legumele sa fiarba 5 minute, apoi punem perisoarele si cartoful curatat, spalat si taiat cubulete . Fierbem ciorba 15-20 minute. Daca este nevoie completam cu apa calda.Potrivim ciorba de sare si piper.
Intrun castron batem smantana si galbenusurile. Adaugam cate putina ciorba fierbinte, batand energic cu o furculita. Stingem focul si turnam amestecul in ciorba. Servim ciorba fierbinte  cu patrunjel verde deasupra, cu smantana si zeama de lamaie.

Ciorba de perisoare din carne de curcan

Ciorba de perisoare din carne de curcan

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...