Coaste de porc glazurate
Ingrediente pentru Coaste de porc glazurate:
- 1 coasta de porc(cu cat mai multa carne)
- sare
- piper macinat
- cimbru
- cateva boabe de ienibahar macinate
- o cana vin alb
- 1-2 linguri ketchup picant
- 2-3 linguri gem de prune
- 1-2 linguri ulei
Mod de preparare pentru Coaste de porc glazurate:
Spalam coasta de porc si o tamponam cu un prosop absorbant.O presaram cu sare, piper, cimbru uscat, ienibahar macinat , 1-2 linguri de ulei si o lasam la rece cel putin 30 de minute.Punem coasta intr-o tava,turnam vinul, o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 30 de minute.Scoatem folia si o lasam pana incepe sa se rumeneasca usor si vinul a secat. Intoarcem coasta pe ambele parti.
Amestecam gemul de prune cu ketchup.Cu o pensula ungem bine pe toate partile coasta de porc si o mai lasam 5-10 minute, pana se rumeneste frumos.Daca este nevoie, mai repetam glazurarea.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu