Prajitura festiva cu ciocolata
Ingrediente pentru Prajitura festiva cu ciocolata :
- blat:2 oua , 10 linguri zahar , 10 linguri ulei ,10 linguri apa ,2 linguri cacao, faina cat cuprinde(aproximativ 550 gr )1 lingurita bicarbonat stins , nuca macinata , unt topit (60 gr )
- crema :200 gr ciocolata neagra , 4 galbenusuri , 100 gr zahar , 100 gr lapte , 250 gr unt , 1 lingura rom
Mod de preparare pentru Prajitura festiva cu ciocolata :
Punem zaharul si apa intr-o craticioara la foc amestecan continuu pana zaharul se topeste . Dam jos si lasam siropul sa se raceasca .Adaugam uleiul , cacao , ouale, si amestecam bine . Adaugam bicarbonatul si faina pana obtinem un aluat elastic, nelipicios . Impartim aluatul in 5 parti egale .Intindem pe rand cate o foaie pe dosul unei forme de tort , (putem sa punem hartie de copt pentru a scoate foile cat mai usor).Intindem putin foaia cu sucitorul , o punem pe dosul formei , apoi o intindem cu mana , caci foile vor fi destul de subtiri. Intepam foaia cu furculita .Punem foaia la cuptor (180 gr C) pana este gata ,fara a se rumeni . Cu 5 minute inainte de a fi gata scoatem foaia , o ungem cu unt topit si presaram deasupra nuca macinata .
Coacem pe rand toate foile si le lasam sa se raceasca .
Pentru crema punem galbenusurile cu zaharul , laptele si ciocolata rupta bucati intr-o craticioara cu fundul dublu . Punem craticioara la foc mic si amestecam pana creama se ingroase .
Dam craticioara jos , punem romul si lasam sa se raceasca .
Mixam untul tinut la temperatura camerei pana isi mareste volumul . Adaugam , pe rand cate o lingura de crema racita .
Alternam foile cu crema , terminand cu foaie . Asezam deasupra un blat de lemn mai greu si dam prajitura la rece pana a doua zi .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu