Pizza de post cu blat din faina de naut
Ingrediente pentru Pizza de post cu blat din faina de naut :
- 300 gr faina de naut
- 350 ml apa
- sare
- piper macinat
- 1 zucchini
- o mana ciuperci din conserva bine scurse
- sos de rosii(200 gr pulpa de rosii , 1 catel de usturoi , 1 lingura ulei de masline,busuioc macinat , 1 lingurita zahar )
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare pentru Pizza de post cu blat din faina de naut :
Intr-un vas amestecam faina de naut cu apa , sare si piper . Lasam vasul pentru cel putin 30 de minute .Intr-o forma rotunda cu pereti mai inalti punem hartie de copt .Stropim cu uleiul de masline si turnam compozitia .
Dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca pe margine si crapa usor deasupra (aproximativ 15 minute la foc iute .
Intre timp facem sosul de rosii . Punem uleiul de masline intr-un vas . Adaugam usturoiul taiat fin , apoi pulpa de rosii .Condimentam dupa gust cu sare , piper , busuioc , 1 lingurita de zahar .Fierbem cateva minute pana sosul incepe sa se ingroase .
Scurgem ciupercile din conserva .
Taiem zuccini felii subtiri, presaram putina sare si il lasam la scurs .
Cand blatul este gata punem deasupra sosul de rosii , presaram ciupercile si feliile de zucchini .Presaram deasupra piper macinat si putin ulei de masline si dam tava la cuptor inca 10 minute pana zuccini se inmoaie usor .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu