Risoni cu piept de pui si ciuperci
Pentru cei care nu stiu risoni sunt acele paste in forma de orez . Cumparasem de ceva vreme o punga de paste si iata ca azi i-a venit randul
Ingrediente pentru Risoni cu piept de pui si ciuperci :
- 1 punga de 250 gr paste in forma de orez
- 300 gr ciuperci proaspete
- 300 gr piept de pui
- sare
- piper
- busuioc uscat
- 600 gr supa de pui
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare pentru Risoni cu piept de pui si ciuperci :
Acestea sunt pastele in forma de orez.Astazi am ales sa gatesc aceasta reteta de paste in vasul Philips Multicooker .
Puteti gati pastele normal , pe aragaz , urmand aceeasi pasi .
Tocam ceapa si usturoiul fin.
Taiem pieptul de pui spalat si zvantat prin tamponare cu un servet de hartie , in fasii subtiri .
Pornim aparatul pe optiunea FRY pentru 15 minute .
Punem uleiul , apoi ceapa .Lasam ceapa sa se inmoaie usor , amestecand ocazional , apoi adaugam usturoiul ,iar dupa cateva secunde pieptul de pui . Amestecam din cand in cand pana pieptul se albeste bine pe toate partile .
Spalam ciupercile sub un jet de apa , le scurgem si le feliem subtire
Cand pieptul s-a albit bine adaugam ciupercile .
Amestecam pana ciupercile incep sa se inmoaie , iar cu un minut inainte de a se termina timpul adaugam pastele . Amestecam usor .Stingem cu 400 ml supa de pui , punem sare , piper , inchidem aparatul si pornim cu optiunea STEW pentru 20 de minute . Dupa 10 minute ridicam capacul si mai adaugam 200 ml supa si busuiocul .
Pastram pastele calde pana in momentul servirii .
Iar daca nu avem un aparat Philips Multicooker adaugam cate putina supa , amestecand continuu , ca la risotto , pana pastele absorb destul lichid si se inmoaie .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu