Paste de casa
De o vreme incoace am inceput sa fac paste de casa .De cand am plecat sa imi cumpar blugi si m-am intors cu o masina de facut paste . Sunt infinit mai bune decat cele cumparate .Puteti face paste si fara masina , insa este putin mai multa munca , deoarece va trebui sa le intindeti la mana .
Ingrediente pentru paste de casa :
- oua medii (aproximativ 60 gr)
- faina tip 650 (pentru fiecare ou aproximativ 100 gr faina )
- sare
Mod de preparare :
Intr-un vas puneti faina , ouale si putina sare si framantati bine .Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca .
Este de preferat ca ouale sa fie de tara pentru ca pastele sa fie mai galbene . Daca nu aveti puteti sa le colorati cu un varf de cutit de turmeric .
Puteti colora pastele , dupa preferinta cu o lingura de spanac oparit si mixat pentru a obtine paste verzi , cu pasta de rosii pentru paste rosu mai deaschis , cu sfecla fiarta si mixata pentru paste rosu inchis sau cu cacao pentru paste maro-inchis , numai bune pentru deserturi si nu numai .
- 3 oua
- 225 gr faina
- 75 gr cacao
Daca nu aveti masina intindeti cu sucitorul aluatul pana obtineti grosimea dorita . In acest caz aluatul trebuie sa fie putin mai moale .
O data uscate bine pastele se pastreaza in punga de harte in loc rece . Eu prefer sa le pun in congelator , pentru mai multa siguranta .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu