Supa de rosii cu naut
Daca doriti o alimentatie sanatoasa , bogata in proteine , dar vreti sa evitati carnea , nautul este o alegere bine venita . Conține de asemenea cantități importante de mangan, cupru, fosfor, zinc, acid folic, vitamina A și fier. Este bogat în fibre si antioxidanti . Puteti folosi naut la conserva pe care doar il clatiti si il scurgeti sau puteti sa il fierbeti singuri . Este de preferat sa fie tinut la inmuiat cu cel putin12 ore inainte , deoarece fierbe destul de greu .Ingrediente pentru Supa de rosii cu naut :
- 500 gr rosii proaspete
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 cartofi potriviti
- 1 conserva naut
- 1 lingura ulei
- sare
- piper macinat
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta de cimbru
- boia iute optional
- patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare pentru Supa de rosii cu naut :
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin.Spalam rosile , le scoatem cotoarele si le taiem in bucati mai mici sau le mixam .
Curatam cartofii si ii taiem cuburi .
Punem la calit ceapa in uleiul incins . Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul , lasam putin , apoi adaugam rosiile . Fierbem 5 minute , apoi adaugam cartofii , foaia de dafin si crenguta de cimbru. Lasam sa fiarba 15 minute , pana cartofii sunt gata . Scoatem foaia de dafin si cimbru si mixam bine compozitia .
Punem din nou compozitia la foc , adaugam putina apa , sare , piper , boiaua iute dupa gust si nautul scurs din cutie (pastram putin pentru decor).Lasam sa mai fiarba 5 minute .
Servim supa ornata cu boabe de naut si patrunjel verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu