Recent Posts

miercuri, 6 august 2014

Supa de rosii cu naut

Supa de rosii cu nautSupa de rosii cu naut

Daca doriti  o alimentatie sanatoasa , bogata in proteine , dar vreti sa evitati carnea , nautul este o alegere bine venita . Conține de asemenea cantități importante de mangan, cupru, fosfor, zinc, acid folic, vitamina A și fier. Este bogat în fibre  si antioxidanti . Puteti folosi naut la conserva  pe care doar il clatiti si il scurgeti sau puteti sa il fierbeti singuri . Este de preferat sa fie tinut la inmuiat cu cel putin12 ore inainte , deoarece fierbe destul de greu .

 Ingrediente pentru Supa de rosii cu naut :

  • 500 gr rosii proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 conserva naut
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • boia iute optional
  • patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare pentru Supa de rosii cu naut :

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin.
Spalam rosile , le scoatem cotoarele si le taiem in bucati mai mici sau le mixam .
Curatam cartofii si ii taiem cuburi .
Punem la calit ceapa in uleiul incins . Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul , lasam putin , apoi adaugam rosiile . Fierbem 5 minute , apoi adaugam cartofii  , foaia de dafin si crenguta de cimbru. Lasam sa fiarba 15 minute , pana cartofii sunt gata . Scoatem foaia de dafin si cimbru si mixam bine compozitia . 
Punem din nou compozitia la foc , adaugam  putina apa , sare , piper , boiaua iute  dupa gust si nautul scurs din cutie (pastram putin pentru decor).Lasam sa mai fiarba 5 minute . 
Servim supa  ornata  cu boabe de naut si patrunjel verde.
Supa de rosii cu naut



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...