Inghetata de caise cu mascarpone
Ingrediente pentru Inghetata de caise cu mascarpone :
- 3 galbenusuri
- un praf de sare
- 150 gr zahar
- 120 ml lapte
- 250 gr mascarpone
- 150 ml frisca lichida
- 300 gr caise sau un borcan de compot de caise .
Mod de preparare pentru Inghetata de caise cu mascarpone:
Daca folositi compot de caise scurgeti fructele , scoateti samburii , apoi le mixati bine .Daca folositi caise proaspete le spalati , le scoateti samburii, apoi le mixati .Intr-un vas cu fundul dublu puneti galbenusurile si le frecati bine mai intai cu sare , apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul .Adaugati laptele caldut si amestecati intr-una la foc mic pana compozitia se ingroase , fara a fierbe .
Dati compozitia jos si o lasati sa se raceasca . In compozitia racita adaugati mascarponele , omogenizati , apoi adaugati piureul de caise si frisca batuta spuma .
Turnati comozitia intr-o forma cu capac pe care o dati la congelator , amestecand din cand in cand in ea .
Serviti inghetata simpla sau cu sos caramel .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu