Tocana usoara de primavara
Ingrediente:
- 3-4 fire ceapa verde
- 2 morcovi marisori
- 2 cartofi
- 150 gr mazare congelata
- 4 pulpe superioare de pui
- 1 lingura mustar
- sare
- piper macinat
- 2 linguri ulei
- verdeata dupa preferinta (patrunjel , marar)
Mod de preparare:
Curatam legumele si le spalam.Taiem morcovii in bucati lungi si grosute
Taiem cartofii in bucati maricele.
Tocam ceapa verde fin .
Spalam pulpele si le stegem bine cu un prosop absorbant .
Le punem la prajit in uleiul incins pe toate partile .Cand pulpele s-au rumenit adaugam partea alba a cepelor si lasam cateva minute sa se inmoaie .
Adaugam morcovii si cartofii , stingem cu apa calduta , punem capacul si lasam sa fiarba 15 minute , dupa care adaugam mazarea si mai lasam sa fiarba 5 minute .
Adaugam , sare , piper dupa gust , mustarul , partea verde a cepei si verdeturile , lasam 2-3 minute si oprim focul .
Este o tocana delicioasa , inspirata din revista Good Food , de care m-am indragostit de curand .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu