Descopera secretele delicioase ale tuturor mamelor
Sa incep cu inceputul ...
De o vreme buna, butelia a inceput sa imi joace feste , desi o cumpar din acelasi loc , de la aceeasi firma , dar cu un alt nume de la o vreme .Zic ei ca s-a schimbat doar numele , eu zic ca s-a schimbat si gazul .Vreau sa gatesc ? Imi trebuie multa rabdare , caci daca pornesc cuptorul nu mai merge nici macar un ochi de aragaz , sau merge intr-un fel jalnic . Si uite asa intr-o zi dau o cautare pe google sa imi caut un cuptor electric . Nu ceva cu mari pretentii , unul mic , macar sa nu mai pornesc cuptorul . Si tot cautand un cuptor , am gasit cu totul altceva .
Am gasit pe culinar.ro un concurs care avea drept premiu un Philips Multicooker . De fapt nu 1 , ci 5 . Cinci norocosi care aveau sansa sa testeze noul Philips Multicooker . Asa ca m-am gandit sa imi incerc si eu nrocul , poate , poate ...
Pot sa spun ca am fost o mare norocoasa , caci am avut sansa sa fiu printre cei 5 .
Asa ca , in ultima zi a lunii octombrie am intrat in posesia acestui minunat premiu . Bineinteles ca imediat am trecut la treaba , am citit cartea , am spalat cuva si am fiert niste apa , asa cum scria in instructiuni si i-am gasit un loc la bucatarie(desi poate fi usor mutat datorita manerului rotativ ) .C
Cum a doua zi era vineri l-am testat pe un meniu de post .
Supa crema de dovleac
Ingrediente necesare pentru Supa crema de dovleac :
- 400 gr dovleac placintar
- 1 ceapa
- 1 bucata mica telina
- 1 cartof
- ghimbir pudra
- 2 linguri ulei
- seminte de dovleac
- sare
- piper negru proaspat macinat
- nucsoara pudra
- smantana vegetala
Mod de preparare pentru Supa crema de dovleac :
Mai intai am prajit semintele de dovleac .Am pus mai putin de o lingura de ulei in cuva , am conectat aparatul la o sursa de curent si am apasat butonul MENU . Am selectat optiunea FRY , am setat timpul minim 5 minute , si le-am lasat sa se rumeneasca usor . Cand acestea au fost rumenite , am apasat butonul OFF, am deconectat de la sursa si cu ajutorul manusii de silicon si a spatulei , am golit semintele pe o farfurie .Am pus vasul la loc si am pus restul de ulei .Am taiat ceapa in bucati mai maricele . Am pornit din nou aparatul cu optiunea FRY si am pus ceapa la prajit . Cand ceapa a inceput sa se inmoaie(dupa 3 minute) , am adaugat dovleacul , telina si cartoful curatate , spalate si taiate cuburi .
Le-am lasat sa se inmoaie usor , amestecand ocazional , am pus ghimbirul ,apoi am oprit aparatul dupa aceeasi tehnica - OFF, deconectare . Am pus apa cat sa acopere legumele , putina sare , am conectat din nou aparatul , am inchis capacul si am activat optiunea STEW pentru 45 de minute . (bineinteles ca initial am setat doar 30 de minute , pentru ca nu eram sigura cat de repede va fi gata ,apoi am reluat operatia cu inca 15 minute ). Cand timpul s-a scurs aparatul a trecut singur pe optiunea WARM . Am deconectat aparatul . Legumele fiind gata , am pus un praf de piper proaspat macinat si am mixat legumele cu un mixer vertical pana compozitia a devenit omogena .
Am servit supa crema cu smantana vegetala si seminte de dovleac prajite .
Vinete umplute cu ciuperci si soia
Ingrediente pentru Vinete umplute cu ciuperci si soia :
- 1 vanata
- 3 rosii cherry
- 70 gr soia granule
- 150 gr ciuperci
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 200 gr rosii cuburi din conserva
Mod de preparare Vinete umplute cu ciuperci si soia :
Am tocat ceapa si usturoiul fin .Am spalat ciupercile si le-am taiat lamele . Vanata am spalat-o si am taiat-o in 2 jumatati pe lungime . Cu ajutorul unei linguri am scos miezul , pastrand o margine de 1 cm .Miezul l-am taiat cubulete .Am pus 1 lingura ulei in vas , am conectat aparatul la sursa de curent si am selectat optiunea FRY . Am setat timpul la 10 minute si am adaugat mai intai ceapa , apoi cand s-a inmuiat usor am pus usturoiul . Am adaugat cubuletele de vinete , ciupercile si le-am lasat sa se inmoaie usor . Cand timpul a trecut aparatul a trecut singur in modul WARM . Am deconectat aparatul , am adaugat rosiile , soia , sare si piper, 70 ml apa,am inchis capacul, am activat optiunea STEW pentru 7 minute .
(Si nu va uitati cu mirare la poza care spune altceva . Zau ca nu va mint .Pana la urma asa am facut , cum v-am zis .Era prima zi de testare . In timp ce ma luptam cu ceasul mi-am dat seama ca nu pusesem rosiile . Dar nicio problema . Oricand poti apasa optiunea OFF , apoi o iei de la capat , apasand din nou butonul MENU ) .
Cand timpul a trecut , aparatul a trecut automat in modul WARM , anuntandu-ma ca este gata .Am deconectat aparatul . Cu compozitia am umplut cele 2 jumatati de vinete , pe care le-am pus din nou in aparat . Am pus deasupra jumatati de rosii cherry , am stropit cu restul de ulei , am activat optiunea BAKE pentru 15 minute .
Au fost delicioase
Apoi am trecut la desert .
Cine nu a facut macar o data celebra prajitura de post cu gem de prune ? Eu de data asta am ales sa o fac in varianta cu rom si nuca .
Prajitura de post gem de prune
Ingrediente :
- 3 linguri gem de prune
- 1 cana zahar
- 1 cana apa minerala
- 1/2 ceasca ulei
- 1 lingurita bicarbonat
- esenta de rom
- nuci
- 1 lingura cacao
- 2 cani faina
- margarina pentru uns vasul
Mod de preparare:
Am amestecat gemul de prune cu zaharul , apa minerala , uleiul , cacao , bicarbonatul ,esenta de rom si faina intr-un castron .
Am uns vasul cu margarina si am turnat compozitia . Am presarat deasupra nucile rupte in bucati mai mari .
Am inchis capacul si am activat optiunea BAKE pentru 45 de minute , la 150 de grade .
Aparatul a trecut in mod automat pe modul WARM.
Am deconectat aparatul , am deschis capacul . Am lasat prajitura putin sa respire( si ea , si eu , caci nu ma asteptam sa arate asa de bine ) . Am rasturnat prajitura pe un platou .
Desi era foarte calda , nu am putut sa nu tai o felie .
Am spalat vasul , am sters capacul pe interior Si l-am asezat cu grija pe pozitie . Asteapta urmatorul meniu .
Concluzie : dupa prima zi sunt extrem de incantata !!!!!!!
Abia astept sa mai gatesc ceva !
03.11.2013
O noua zi , alt meniu !
Ciorba de dragavei cu afumatura
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata mica telina
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingura orez
- 2 maini bune dragavei
- 1 lingura ulei
- 250 gr sunculita taraneasca
- sare
- piper
- 1 lingura otet
- leustean verde
- 1 ou
Mod de preparare:
Am ras morcovul si telina pe razatoarea mare .Am tocat ceapa fin , ardeiul cubulete si sunculta fasii .
Am pus uleiul in vas si am pornit aparatul in modul FRY pentru 10 minute .
Cand morcovul a inceput sa se inmoaie , am pus ceapa , apoi in ordine , sunculita , telina si ardeiul gras . Cand timpul este aproape terminat am pus orezul spalat si scurs .
Am pus 2 litri de apa , am pus capacul si am setat aparatul pe STEW pentru 20 de minute .
Intre timp am spalat dragaveiul , l-am curatat , indepartand partea groasa de la mijloc . Cand timpul a trecut am pus dragaveiul tocat mai mic , sare , piper si o lingura otet . Am repornit aparatul cu STEW pentru 10 minute .
Intre timp am batut un ou cu care am dres ciorbita cand timpul s-a terminat si am pus leusteanul tocat fin .
Risotto cu ciuperci
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 80 gr ciuperci proaspete
- 120 gr orez pentru risotto
- 1 lingura ulei
- 100 ml vin alb
- 200 ml supa de legume
- sare
- piper negru macinat
- parmezan si patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare:
Am tocat ceapa si usturoiul fin si ciupercile lamele .Am pus uleiul in vas si am pornit aparatul in modul FRY pentru 15 minute . Am pus ceapa si am lasat-o pana a inceput sa se inmoaie . Am pus usturoiul si am lasat 30 de secunde , apoi am pus ciupercile Am lasat ciupercile pana s-a terminat timpul , amestecand ocazional . Inainte de a se termina timpul am pus orezul .
Cand timpul a trecut am pus vinul , supa de legume , sare si piper , am pus capacul si am setat optiunea RISOTTO. Cum aceasta optiune are timpul presetat la 40 de minute , iar eu aveam o cantitate mica de orez am lasat doar 20 de minute , apoi am apasat tasta OFF/WARM . Am verificat si risotto era facut perfect .
Am servit risotto presarat cu parmezan ras fin .
Prajitura cu branza , ananas si coacaze
Ingrediente:
- 160 gr unt
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr branza proaspata
- 400 gr faina
- 4 oua
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- coaja de lamaie
- ananas cuburi din conserva
- 70 gr coacaze uscate
- unt pentru uns vasul
Mod de preparare:
Am mixat untul cu zaharul pudra .Am adaugat ouale , unul cate unul ,apoi coaja de lamaie si zaharul vanilat .
Am cernut faina amestecata cu praful de copt .
Am omogenizat compozitia .
Am adaugat coacazele in compozitie .
Am uns vasul cu unt si am turnat compozitia . Am pus deasupra cuburile de ananas scurse din conserva .
Am pornit aparatul cu optiunea BAKE pentru 45 de minute la 150 de grade . (dupa ce s-a terminat timpul am constatat ca nu era gata , asa ca am prelungit timpul cu inca 15 minute ).
Delicioasa !
Asta seara inainte de a pleca la servici am turnat in vas un litru de lapte amestecat cu un iaurt simplu cumparat de la magazin .Am setat aparatul cu optiunea YOGURT pentru 12 ore .Maine dimineata sper sa gasesc iaurtul de casa gata .
04.11.2013
Iaurt de casa la Multicooker
Ingrediente:
- 1 litru lapte fiert
- 1 iaurt din comert
Mod de preparare:
Ceva mai simplu nici sa te poate . Am amestecat ingredientele , le-am pus in cuva , am selectat programul YOGURT , am setat timpul la 12 h . Si am plecat la servici .A doua zi dimineata cand am ajuns acasa ma astepta un iaurt delicios .(Lipsea o mare parte din el , bineinteles , caci ceilalt imembri ai familiei au ramas acasa )
Un castronel de iaurt de casa cu musli cu fructe m-a revigorat dupa o tura de noapte .
Si pentru ca promisesem de cateva zile un pateu de casa , mi-am zis ca ar timpul sa incerc in Multicooker .
Pateu de pui de casa
Ingrediente:
- 250 gr ficat de pui
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- sare
- piper mozaic boabe
- 100 gr unt
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Am pornit aparatul cu optiunea FRY pentru 10 minute . Am pus uleiul , apoi ceapa tocata fin . Am lasat-o pana s-a inmuiat , apoi am adaugat ficateii spalati si scursi bine .I-am lasat pana a trecut timpul , amestecand ocazional .
Cand timpul s-a terminat am pus laptele si piperul si am setat optiunea STEW pentru 20 de minute .
Cand timpul s-a scurs am deconectat aparatul , am deschis capacul si am golit continutul intr-un bol adanc . Am pus sare , untul ,si am mixat pana s-a transformat intr-o pasta omogena .
Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei , apoi am pus-o la frigider sa se intareasca .
Fasole verde cu pulpe de pui
O sa va spun de la inceput , ca , desi nu prea suntem fani fasole verde in general , aceasta chiar a avut un gust deosebit si a fost mancata rapid , cu laudele de rigoare .
Ingrediente:
- 4 buc pulpe pui superioare
- 500 gr fasole verde congelata
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 200 gr rosii cuburi din conserva
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- rozmarin
- cimbru
- boia iute
Mod de preparare:
Am spalat pulpele , le-am sters si le-am condimentat cu un amestec de sare , piper , rozmarin , boia iute si 1 lingura ulei . Le-am lasat 15 minute sa se odihneasca .Am pus uleiul in vas si am pornit aparatul cu optiunea FRY pentru 15 minute . Am pus pulpele si le-am lasat sa se rumeneasca usor pe ambele parti .
Am scos pulpele pe o farfurie .
Intre timp am tocat ceapa si usturoiu fin si ardeiul cubulete .
Am pus ceapa in vas si am lasat-o sa se inmoaie usor .
Am pus usturoiul , ardeiul gras , apoi fasolea verde Cum timpul de prajire s-a terminat am pus rosiile , cimbru , sare , piper si apa cat sa cuprinda fasolea verde .
Deasupra am asezat pulpele , impreuna cu zeama pe care au lasat-o . Am inchis capacul si am pornit aparatul in modul STEW pentru 30 de minute
La final am constatat ca fusese cam multa apa , dat fiind ca fasolea verde nu era proaspata , ci congelata , insa gustul a fost deosebit ..
La sfarsitul programului am lasat aparatul in modul WARM pentru ca mancarea sa ramana calda pana la venirea fiului meu de la scoala .
05.11.2013
Astazi am facu paste .Cam cu teama . Teama ca s-ar putea prinde si as strica vasul aparatului .O teama total nejustificata pentru ca pastele s-au facut perfect .Spirale cu sos de spanac si mazare
Ingrediente:
- 200 gr apanac congelat frunze
- 200 gr mazare din conserva
- sare
- piper
- busuioc proaspat (eu am avut conservat )
- 2-3 linguri parmezan ras +pentru decor
- 50 gr fistic
- 200 ml smantana de gatit
- 2 linguri ulei de masline
- 400 gr paste spirale
- 250 ml apa
Mod de preparare:
Am pus mazarea si spacanul usor decongelat in vas am adaugat 200 ml apa si am pornit aparatul in modul STEW pentru 5 minute .
Am oprit aparatul si am scurs legumele , pastrand zeama .
Fisticul curatat l-am maruntit fin (am pastrat putin pentru decor cand era grosier ) .
Am adaugat peste el frunzele de busuioc , parmezanul ras , uleiul de masline si am mixat pana a devenit o pasta omogena .
Am adaugat pasta peste mazare si spanac si le-am mixat bine , impreuna cu smantana , sare si piper .
Am pus pastele in vasul aparatului impreuna cu apa si un praf de sare . Am pornit aparatul in modul STEW pentru 20 de minute . (Intre noi fie vorba , am cam ridicat capacul de cateva ori caci nu vroiam sa pateasca aparatul ceva )
Cand timpul a trecut pastele au fost numai bune . Am adaugat sosul peste ele si putina apa din cea in care a fiert mazarea si spanacul pana am gasit consistenta potrivita pentru sos .
Am servit pastele cu parmezan ras si fistic deasupra .
07. 11.2013
Astazi am facut coliva .Ingrediente:
- 500 gr arpacas
- 1 litru apa
- un praf de sare
- zahar dupa gust
- 300 gr nuca macinata +pentru decor
- coaja rasa de lamaie si portocale
- rom
- 2 linguri lichior de migdale
- cacao si bomboane colorate pentru decor
Mod de preparare:
Am ales arpacasul si l-am spalat bine , pana apa a iesit limpede .Am pus arpacasul , apa si un praf de sare .
Deoarece arpacasul se comporta la gatit in mod asemanator cu orezul am pornit aparatul cu optiunea PILAF .
Am ridicat capacul ocazional si am amestecat .
Probabil din cauza cantitatii mai mici decat in reteta de pilaf , insa arpacasul a fost gata inainte de a se termina programul de PILAF care are un timp presetat de 40 de minute .
Am oprit aparatul cu butonul 0FF/WARM si l-am deconectat de la curent . Am racit arpacasul si l-am trecut prin masina de tocat carne .
Am amestecat toate ingredientele bine , apoi am pus coliva pe platou .
Am ornat cu nuca macinata , bomboane colorate si flori din cacao
10.11.2013
Ciorba de burta
(inceputa la Multicooker si terminata pe aragaz )Astazi sotul meu a vrut sa manance o ciorba de burta . Asa ca ne-am pus din nou la treaba . Si o sa va povestesc acum ce se intampla cand esti neatent si faci lucruri mecanic , fara sa te gandesti la ce faci . Asadar , am mers la cumparaturi , apoi am trecut la treaba .
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 bucata telina
- 1 kg burta fideluta prefiarta
- 2 linguri ulei
- 1 lingura otet
- sare
- piper
- 1 lingura baza pentru mancare
- 4 galbenusuri
- 200 ml smantana
- usturoi
Mod de preparare:
Am ras morcovul si telina pe razatoarea mica . Am tocat ceapa fin. Am pornit aparatul in modul FRY pentru 15 minute , apoi am pus uleiul si morcovul . Am adaugat ceapa , apoi telina .Cand timpul a trecut am pus burta , am acoperit cu apa si am pornit aparatul in modul STEW pentru 40 de minute .Asta pentru ca nu stiam cat de fiarta era burta si nu vroiam sa resc sa nu mai ramana nimic de la prea mult fiert )
Cand timpul a trecut , am verificat , insa burta se dovedea a nu fi asa de moale cum parea , asa ca am schimbat optiune cu BOIL pentru 20 de minute . Cand timpul a trecut , am verificat , iar burta era perfecta . Am completat cu apa , am pus sarea , piperul , baza pentru mancare . Inainte de a inchide capacul si a porni aparatul brusc m-am gandit ca poate ar trebui sa pun si otetul sa fiarba pentru 5 minute cu aceeasi optiune BOIL . Proasta ideee s-a dovedit , caci intr-un minut aparatul a inceput sa sune ca si cum programul s-ar fi terminat .Nici nu va pot sa va explic ce vedeam . Cu o mana am scos aparatul din priza , iar cu cealalta am ridicat aparatul de fotografiat lasat in preajma Multicookerului .Prin supapa de evacuare a aburului se revarsa ciorba .Prima intentie a fost sa ridic capacul . , asa cum am si facut .Proasta idee , pentru ca Multicooker-ul s-a transformat intr-un vulcan care improsca ciorba de burta in jur .Nici nu stiam de ce sa ma vait mai intai . Am crezut ca aceasta este ultima testare Ciorba se ducea pe sub masa ,iar in spatele meu sotul zicea ceva despre peretii pe care abia ii daduse cu lavabila .. In sfarsit vulcanul s-a linistit , iar eu am putut sa mut ce mai ramasese din ciorba intr-o oala . Am mutat oala pe aragaz si am dres ciorba , in timp ce faceam ordine prin bucatarie . Mai intai am sters aparatul bine , l-am clatit si l-am sters cu o carpa uscata .L-am uscat cu uscatorul de par pentru mai multa siguranta , apoi cu o mare strangere de inima l-am bagat in priza . Surpriza !!!!!!!!!!!!!!!!! . Aparatul meu inca functiona . Singura parte care a avut de suferit a fost abtibildul de pe capac , care luase cam multa ciorba si a trebuit sa il deslipesc .
Concluzia :Este un aparat minunat , care iti citeste gandurile si gateste singur cu conditia sa citesti foarte bine instructiunile si sa le respecti .
11.11.2013
Astazi am facut tocanita de cartofi cu carne de porc si pizza .
Tocanita de cartofi cu carne de porc
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 400 gr carne de porc taiata cubulete
- 400 gr cartofi
- 100 ml sos de rosii
- sare
- piper negru macinat
- cimbru
- rozmarin maruntit
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Am tocat ceapa fin si ardeiul cubulete . Am pornit aparatul in modul FRY pentru 15 minute . Am pus uleiul si ceapa , apoi pe rand carnea , am lasat-o pana s-a albit bine pe toate partile , apoi , in ultimul minut ardeiul gras .Am adaugat cartofii taiati in bucati mari , 1 cana apa si am pornit aparatul in modul STEW pentru 40 de minute .Cand mai erau 10 minute am pus sosul de rosii si condimentele
Cand mai erau 10 minute am pus sosul de rosii si condimentele .
Pizza ( cu ce gasim prin frigider )
Ingrediente:
- aluat:200 gr faina , 2 linguri ulei de masline,sare , !/2 lingurita zahar , oregano uscat , 10 gr drojdie proaspata , apa calduta )
- salam
- bacon
- ciuperci din conserva
- ardei gras rosu taiat fasii
- masline
- cascaval ras
- busuioc maruntit
- sos de rosii
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat am framantat un aluat elastic , nelipicios , pe care l-am lasat la crescut 15 minute .L-am intins cat sa acopere fundul vasului Multicooker . Am uns aluatul cu sos de rosii si am asezat deasupra restul ingredientelor (salamul , ardeiul , ciupercile , baconul ) .
Am ras cascavalul deasupra , am presarat busuiocul .
Am inchis capacul si am pornit aparatul in modul BAKE pentru 20 de minute . Am prelungit timpul cu inca 10 minute , deoarece am vrut sa fie mai crocanta .
A iesit o pizza delicioasa .
La sfarsitul celor doua saptamani de testare pot sa spun ca sunt foarte incantata de noul Philips Multicooker .
Cu Philips Multicooker HD3037 poți găti ușor și rapid o varietate largă de rețete, pe placul celor dragi: aperitive apetisante, ciorbe și supe, mâncăruri scăzute, friptură, legume sau deserturi savuroase - toate ies delicios de fiecare dată, cu doar o apăsare de buton!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu