Publicat de
Ecaterina Mihaela
Risotto cu spanac
Ingrediente Risotto cu spanac :
- 200 gr orez de risotto
- 800 ml supa de legume
- 3 linguri vin alb
- 200 gr spanac proaspat
- 1 ceapa
- usturoi
- sare
- piper negru macinat
- nucsoara
- parmezan ras optional
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare Risotto cu spanac :
Clocotim supa de legume impreuna cu vinul.Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit in uleiul incins ,o lasam sa se inmoaie putin ,apoi adaugam usturoiul.Lasam cateva secunde ,apoi adaugam orezul .pe care il lasam sa se prajeaca usor ,amestecand continuu .Stingem cu un polonic de lichid si lasam la foc mic pana lichidul a fost absorbit .Continuam sa adaugam cate un polonic.Dupa aproximativ 15 minute adaugam spanacul spalat si taiat fasii .Punem restul de lichid si lasam sa fiarba ,amestecand continuu ,pana ce lichidul a fost absorbit .Cand este aproape gata asezonam cu sare ,piper si nucsoara.Servim cu parmezan ras .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu