Recent Posts

luni, 24 iunie 2013

Placinta crocanta cu cirese

Placinta crocanta cu cirese

Am facut toamna trecuta aceasta placinta cu struguri si nectarine .Pentru ca ne-a placut foarte mult am refacut aceasta reteta in versiune de vara ,cu cirese ,chiar daca afara sunt vreo 35 de grade ,iar in bucatarie cu mult peste .Va asigur ca merita .Sau daca nu aveti curaj ,puneti fructele la congelator si incercati mai tarziu cand temperaturile va vor da curaj.

Asadar ,pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrdiente:

  • 1 pachet foi de placinta(400 gr)
  • 4 oua
  • 900 gr branza dulce
  • sucul de la o jumatate de lamaie si coaja rasa
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 350-400 gr cirese fara amburi
  • zahar pudra pentru ornat
  • unt cat o nuca 

 Mod de preparare:

 Ungeti  tava cu unt.Intindeti foile de placinta.Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginule tavii,apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute.Cuptorul trebuie preincalzit.Puneti in cuptor un vas cu apa sub tava de prajitura.
Separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile cu un praf de sare ,apoi cu 50 de grame de zahar pana devin cremoase.
Amestecati branza cu galbenusurile,restul de zahar,coaja si zeama de lamaie,esenta de vanilie si praful de budinca,apoi
 amestecti cu albusurile batute spuma.
Turnati amestecul peste foile de placinta ..Asezati deasupra ciresele.Dati la cuptor pentru 35 de minute.
Scoateti prajitura cand este gata si lasti-o sa se raceasca ,apoi cerneti deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...