Publicat de
Ecaterina Mihaela
Ciorba de salata verde
Ingrediente Ciorba de salata verde:
- 1 capatana salata verde mai mare sau 2 mai mici
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 150 gr sunculita taraneasca
- 1 lingura ulei
- usturoi
- 1 lingura orez
- 200 ml iaurt
- 1 galbenus
- leustean
- marar
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparae Ciorba de salata verde:
Curatam morcovul si ceapa ,le spalam ,iar apoi tocam ceapa fin ,iar morcovul il dam pe razatoarea mica.Taiem sunculita cubulete.In uleiul incins punem cubuletele de sunca la prajit ,amestecan continuu , adaugam morcovul ,apoi ceapa .Lasam putin pana ceapa incepe sa se inmoaie ,apoi acoperim cu apa si lasam sa dea cateva clocote .Punem orezul spalat si lasam sa fiarba 15 minute.Spalam salata foaie cu foaie ,apoi o rupem cu mana bucati.Punem salata in oala si lasam sa dea in clocot .Daca este nevoie mai completam cu apa .Potrivim de sare si piper.Tocam mararul si leusteanul si le punem in ciorba ,apoi stingem focul.Batem iaurtul cu galbenusul,adaugam usturoiul tocat fin ,apoi adaugam cate putina zeama fierbinte .Turnam apoi amestecul in oala .Servim fierbinte .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu