Publicat de
Ecaterina Mihaela
Tagliatelle cu spanac si piept de pui
Ingrediente:
- 50 gr spanac
- 3 oua
- 350 gr faina
- sare
- 300 gr piept de pui
- 250 ml vin alb
- 1 ceapa
- 200 ml smantana
- piper mozaic proaspat macinat
- oregano
- 2 catei usturoi
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Dezghetam spanacul si il scurgem bine.Mixam spanacul cu ouale si sare ,apoi incorporam faina .Framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila ,il invelim in foile alimentara si il lasam sa se odihneasca 10 minute,apoi il intindem cu sucitorul sau cu masina de paste.Taiem aluatul in fasii pe care le lasam putin la uscat.(putem face pastele cu o zi inainte).Fierbem pastele in apa clocotita cu sare .Pentru sos tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins .Adaugam usturoiul taiat fin,apoi pieptul de pui taiat fasii si scurs.Gatim pieptul de pui pana se albeste pe toate partile ,apoi stingem cu vinul.Lasam sa fiarba pana vinul seaca la jumatate,apoi adaugam smantana ,sare ,piper ,oregano si mai lasam 2-3 minute.Punem pastele fierte ,scurse si trecute printr-un jet de apa rece pe farfuriile de servit si turnam deasupra sosul cu pieptul de pui.Servim imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu