Tarta cu mere si migdale
IngredienteTarta cu mere si migdale:
- 175 gr faina
- 100 gr margarina
- 1 galbenus
- 100 gr migdale macinate
- un praf de sare
- 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
- 5 mere
- scortisoara sau amestec de condimente ptr placinta cu mere
- 2-3 linguri zahar
- 50 gr migdale pentru decor
- 1 lingura unt
Mod de preparare Tarta cu mere si migdale :
Intr-un castron cernem faina.Punem margarina taiata in bucatele mici ,praful de sare si framantam un aluat faramicios.Adaugam galbenusul batut cu 2-3 linguri apa rece ,zaharul pudra si framantam rapid un aluat nelipicios ,pe care il strangem intr-o bila ,il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 1-2 ore.Curatam merele de coji si le dam pe razatoare .Adaugam zaharul si condimentele sau scortisoara si le lasam 10 minute.Scurgem merele putin si pastram zeama ,apoi calim merele in lingura de unt.Lasam sa se raceasca ,apoi adaugam migdalele macinate ,care au fost prajite usor inainte.Impartim aluatul in doua parti .O parte o punem intr-o forma rotunda ,acoperind fundul si putin din pereti.Punem umplutura ,apoi cealalta parte de aluat.Ungem cu zeama oprita,apoi ornam cu migdale intregi.Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu