Gogosi cu branza
Ingrediente pentru Gogosi cu branza :
- 1 kg faina
- 1 cub drojdie(25 gr)
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- lapte dulce
- un praf de sare
- coaja de lamaie
- 250 gr branza +1 ou+2 linguri zahar
- ulei pentru prajit
- zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare pentru Gogosi cu branza :
Cerneti faina ,faceti o adancitura la mijloc in care puneti ouale ,zaharul ,coaja de lamaie si drojdia dizolvata.Turnati cate putin lapte caldut si amestecati pana obtineti o coca potrivit de tare .Acoperiti vasul cu un prosop si lasati la cald 1/2 de ora sa creasca.
Luati cate o bucata de coca ,intindeti-o cu sucitorul ,apoi taiati cu un cutit zimtat in patrate potrivite ca marime.
Amestecati branza rasa cu ouale si zaharul.Puneti cu o lingurita pe fiecare patrat,apoi aduceti o parte peste cealalta.Apasati usor cu mana pentru a presa marginile.Lasati-le sa creasca 10 minute ,apoi prajiti-le pe rand in baie de ulei.Scoateti gogosile pe hartie absorbanta ,lasati-le putin sa se racoreasca ,apoi pudrati-le cu zahar.
Serviti-le calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu