Rulada caramel
Ingrediente pentru Rulada caramel :
- blat: 4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina,1 lingura cacao,1 lingurita cafea solubila,1/2 lingurita apa,un praf de sare
- umplutura:1 cana zahar,70 gr unt,130 gr smantana
- crema :200 gr crema de branza sau mascarpone,2 galbenusuri,1 lingurita cafea solubila,1 lingura coniac,75 gr zahar pudra
Mod de preparare pentru Rulada caramel :
Pentru toppingul de caramel punem zaharul pe foc mic.Rotim cratita din cand in cand pentru a obtine o culoare uniforma.Cand am obtinut un caramel frumos ,adaugam untul bucatele mici si amestecam cu grija pana omogenizam compozitia.Turnam smantana si lasam sa dea cateva clocote si sa se ingroase usor.Dam jos si lasam la racit.Se intinde foaia de rulada,se pune toppingul de caramel racit (pastram putin pentru ornat) si se ruleaza la loc .Dam rulada la rece pana facem crema.Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-o craticioara pana isi dubleaza volumul.Punem craticioara la bain-marie impreuna cu cafeaua solubila si coniacul si amestecam pana incepe sa se ingroase.Dam crema jos si o racim ,apoi o amestecam cu crema de branza.Imbracam rulada in crema si o ornam cu toppingul ramas sau cu ciocolata rasa.O lasam la rece pana in momentul servirii.
1 comentarii:
Arata minunat!! Cred ca e grozav de buna!
Trimiteți un comentariu