Castraveti in otet
Ingrediente pentru Castraveti in otet:
- 5 kg castraveti
- 3 cepe
- 2 morcovi
- boabe de mustar
- marar uscat
- coriandru boabe
- foi de dafin
- piper boabe
- 5 linguri sare neiodata ( de sac)
- 1 litru otet
- 2 litri apa
- 500 gr zahar
- 1 plic de conservant
Mod de preparare pentru Castraveti in otet:
Spalati castravetii si taiati capetele.Taiati ceapa solzisori si morcovii rondele subtiri .Aranjati castravetii in borcane,alternand straturi de castraveti cu ceapa ,morcovi si marar uscat.
Puneti apa la foc impreuna cu otetul,sarea,zaharul,piperul boabe,coriandru,mustarul si foile de dafin.Lasati sa dea cateva clocote,apoi turnati solutia fierbinte peste castraveti ,nu inainte de a dizolva in ea plicul de conservant.Acoperiti borcanele cu capacele si lasati-le pana a doua zi.Daca mai este nevoie completati cu aceeasi solutiePresati usor deasupra castravetilor cu bucati subtiri de lemn pentru a nu se ridica deasupra solutiei .Inchideti capacele ermetic si puneti-le la rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu