Recent Posts

luni, 3 septembrie 2012

Placinta cu branza

Placinta cu branza


Placinta cu branza

Ingrediente pentru Placinta cu branza:

  • pentru foi:14 linguri cu varf faina+7 linguri rase,250 gr margarina,250 ml apa,1 lingura ulei,1 lingura otet,sare
  • pentru umplutura:300 gr branza dulce,400 gr telemea,5 oua+1 pentru uns placinta

Mod de preparare pentru  Placinta cu branza:

  Se incepe pregatirea foilor cu cateva ore inainte sau mai bine cu o seara inainte.
Se amesteca margarina cu cele 7 linguri de faina ,se omogenizeaza bine si se imparte in 3 parti egale.
Se pune intr-o cana apa,sarea,uleiul si otetul.Se cern cele 14 linguri de faina intr-un castron,se face o gropita la mijloc si se toarna apa,putin cate putin.Se framanta un aluat elastic.Daca mai este nevoie se mai pune putina apa.
Se  intinde aluapune aluatul la rece si se lasa cel putin 1/2 de ora.Se reeta operaptia de 3 ori.tul pe o planseta infainata sub forma de dreptunghi.Se unge cu o parte din amestecul de margarina cu faina.Se impatureste aducand  treimile laterale ale dreptunghiului catre interior.



Pentru umplutura se amesteca cele 2 tipuri de branza cu ouale batute si se omogenizeaza.In functie de gustul fiecaruia se pot schimba cantitatile de branza ,dupa cum doriti sa iasa de




sarata.
Se taie aluatul in doua parti egale.Se intinde prima foaie dupa marimea tavii in care va fi coapta.Se intinde pe tava unsa cu margarina sau pe hartie de copt,se inteapa cu furculita si se toarna branza.Se niveleaza,apoi se pune cea de-a doua foaie.Se inteapa placinta deasupra cu furculita,apoi se unge cu ou batut.Se da la cuptor la foc iute 40 de minute sau pana este gata.Se lasa sa se racoreasca si se taie patrate.




Placinta cu branza

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...