Esentele de la Dr.Oetker sunt acum in sticlute mai mari si au o aroma intensa care se mentine chiar si dupa coacere .Pe langa deja clasicele esente de Rom,Vanilie,Cafea si Migdale , Dr Oetker ne ofera si trei esente cu extract natural de Portocala ,Lamaie si Menta. Cu oricare dintre acestea poti sa imbogatesti dupa gustul tau si a celor dragi orice iti propui sa prajituresti .
Eu , astazi mi-am propus sa prajituresc un delicios musuroi de cartita cu banane,mandarine si aroma de portocale .Exact pe gustul meu si al celor dragi mie.
In plus Dr Oetker iti ofera sansa de a castiga o bucatarie noua.Cu doar 3 esente de 38 ml. poti sa te inscrii in promotie trinitand numarul bonului fiscal on-line pe www.oetker.ro sau prin sms la 1878.Poti astfel castiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucatariei tale ,aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prajiturit.
Musuroi de cartita
Ingrediente:
Blat:- 140 g unt moale
- 100 gr zahar pudra
- 1 plic Zahar Vanilinat Dr oetker
- 6 galbenusuri
- 6 albusuri
- 100 gr zahar
- 130 gr faina
- 1/2 plic praf de copt Dr Oetker
- 30 gr ciocolata amaruie rasa
- esenta de portocale
- 2 banane
- 2 mandarine
- esenta de portocale
- zeama de la o lamaie
- 750 ml smantana de frisca
- 1-2 lingurite zahar pudra
- 2 plicuri Zahar Vanilinat Dr oetker
- zahar pudra cu aroma de vanilie Dr Oetker
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile pânăse obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul.
Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt.Se adauga esenta de portocale. Făina se
amestecă uşor cu praful de copt si ciocolata rasa si se amestecă cu compoziția de mai
sus. Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detaşabil acoperită cu hârtie de
copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu
grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie.
Se taie bananele pe jumătate. Se amestecă mandarinele cu sucul de
lămâie și esența de portocale. Se aşază fructele uniform pe blat.
Smântâna se bate cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se amestecă uşor
2/3 din firimituri. Crema se aranjează sub forma unei cupole şi se unge
uşor marginea tortului. Firimiturile rămase se presară uniform deasupra şi se apasă uşor. Se presară tortul cu zahăr pudră şi se dă la rece pana in momentul servirii .Putem orna si cu frunze de menta .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu