Ciorba de perisoare
Ingrediente Ciorba de perisoare:
- 500 gr carne tocata in amestec ( porc si vita )
- 1 ou
- 1 lingura orez
- sare
- piper
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- o mana fasole verde
- 1 mana mazare
- leustean verde
- patrunjel verde
- zeama de varza
- 1-2 linguri ulei
- 500 gr rosii coapte
Mod de preparare Ciorba de perisoare :
Curatati legumele(ceapa,morcovul,ardeiul gras ),le spalati,apoi le tocati cat mai marunt..Puneti legumele la fiert intr-o oala cu apa rece.Lasati sa fiarba pana s-au inmuiat de jumate.
Intr-un castron puneti carnea tocata,orezul spalat,oul,sare si piper si omogenizati.Formati perisoare potrivit de mari pe care le puneti la fiert in apa cu legume.Lasati 10 minute,apoi adaugati rosiile mixate.Fierbeti separat zeama de varza si o turnati in vas(dupa gustul fiecaruia cat de acra doriti sa fie.Daca mai este nevoie potriviti de sare si piper ,puneti uleiul si leusteanul tocat fin.Mai lasati 5 minute,apoi dati jos si puneti patrunjelul tocat fin.
Serviti cu smantana .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu