Recent Posts

sâmbătă, 26 februarie 2022

Prajitura cu blat cu faina de cocos, mascarpone si fructe rosii

 

Prajitura cu blat cu faina de cocos, mascarpone si fructe rosii

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 2 linguri zahar brut
  • 2 linguri zahar brut melasa nerafinat
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 2 linguri faina de cocos
  • 30 gr faina alba
  • 5 gr praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • scortisoara macinata
Crema:
  • 400 gr smantana 30% grasime
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de portocala
Sos de fructe rosii:
  • 250 gr visine congelate
  • 200 gr merisoare congelate
  • 2 linguri zahar brut
Mod de preparare:
Intr-un bol punem ouale intregi la temperatura canerei cu sarea, zaharul si mixam pana isi mareste  volumul si zaharul se topeste. Adaugam untul de cocos, scortisoara si coaja de portocala rasa, omogenizam, apoi adaugam faina alba si cea de cocos si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza.Tirnam amestecul in tava mare de aragaz pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumeneste usor.
Scoatem  blatul si il lasam la racit pe un gratar, apoi il taiem in 3 parti egale pe orizontala.




Pentru sos punem fructele impreuna cu zaharul intr-o craticioara  la foc mic si amestecam usor pana se dezgheeata si incep sa clocoteasca. Le lasam sa fiarta 2 minute si oprim focul, apoi le lasam sa se raceasca.


Pentru crema mixam smantana pana incepe sa creasca in volum, apoi adaugam zaharul si mascarpone si mixamin continuare 2-3 pana se omogenizeaza, devine spumoasa si creste in volum.
Asezam crema intr-un pos cu dui mare pentru a o putea aseza mai bine pe prajitura.
Asezam prima foaie de prajitura pe un platou. Cu posul punem crema  pe margine, apoi in inetrior formam randuri cu spatiu intre ele. In spatiile goale vom pune 1/3din  sosul de fructe, apoi vom acoperi cu crema. Asezam din nou un blat cu crema si sos, apoi ultimul blat pe care vom pune crema in strat uniform, decorata cu sosul ramas.



Pastram prajitura la rece pana in momentul servirii. Putem sa o servim dupa 2-3 ore.

Prajitura cu blat cu faina de cocos, mascarpone si fructe rosii

Prajitura cu blat cu faina de cocos, mascarpone si fructe rosii

Prajitura cu blat cu faina de cocos, mascarpone si fructe rosii

Prajitura cu blat cu faina de cocos, mascarpone si fructe rosii

Prajitura cu blat cu faina de cocos, mascarpone si fructe rosii



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...