Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura cacao neagra
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Crema:
- 500 gr smantana de frisca 30% grasime
- 200 gr frisca vegetala
- 3-4 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat bourbon
In plus:
- 400 gr visine congelate
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 ml apa
- 100 gr zahar
- 1 lingura palinca de caise(in loc de lichior de cirese)
- cirese proaspete pentru decor
Mod de preparare:
Mai intai pregatim blatul.Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata astectul unei smantani groase.Adaugam galbenusurile si omogenizam
Amestecam faina cu cacao si praful de copt si cernem peste oua. Amestecam usor cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Da, blatul la cuptor pana trece proba scobitorii, il scoatem si il lasam la racit, apoi il impartim in 3 felii egale.
Punem intr-o craticioara apa si zaharul si fierbem pana se leaga un sirop grosut.
Punem visinele congelate si amestecam usor, ca toate visinele sa ajunga in siropul fierbinte. Le lasam 5 minute, apoi le scurgem printr-o sita.
In zeama ramasa vom pune lichiorul de visine sau alt alcool si vom insiropa tortul/
Mixam smantana de frisca. Cand este batuta de jumatate adaugam zaharul pudra si pe cel vanilat si mixam in continnuare avand grija sa nu taiem frisca.
Mixam frisca vegetala si o amestecam cu frisca din smantana obtinand astfel o frisca mai vartoasa, cu gust dulce-acrisor de frisca naturala.
Radem ciocolata neagra.
Incepem sa montam tortul direct pe platou.
Punem un blat pe care il insiropam, apoi un strat de frisca.Adaugam din loc in loc visine, apoi presaram ciocolata rasa.Continuam asa si cu celelalte blaturi.
Imbracam tortul in frisca.
Ornam tortul cu moturi de frisca, cirese proaspete fara samburi si ciocolata rasa.
Dam tortul la rece pentru cateva ore.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu