Recent Posts

sâmbătă, 6 iunie 2020

Plachie de crap



Ingrediente:
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ardei gras
  • 700 gr crap
  • 300 gr rosii pasate
  • 100 ml vin alb sec
  • sare
  • piper negru macinat
  •  cimbru
  • boia dulce
  • 2 rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3-4 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • mamaliga pentru servit.
Mod de preparare:
Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare
Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin.
In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se inmoaie. Adaugam ardeiul gras,Cand acesta s-a inmuiat adaugam usturoiul.
Stingem cu rosiile pasate, vinul, adaugam piper, cimbru, boia, foile de dafin, zaharul si fierbem la foc mic pana ceapa si ardeiul se inmoaie bine si sosul se leaga.Daca este nevoie adaugam si putina apa calda.


Cand  sosul s-a legat stingem focul. Asezam bucatile de peste in vas. Peste fiecare bucata de peste asezam o felie de rosie.Punem sa mai adaugam si ceva usturoi pisat,
Dam vasul la cuptor la foc mic  pentru 15 minute.
Servim cu patrunjel verde presarat deasupra si mamaliga.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...