Recent Posts

duminică, 8 ianuarie 2017

Friand cu ananas

Friand cu ananas


Friand cu ananas


Friandul este o prajiturica asemanatoare briosei, cu migdale si o textura usor diferita de cea a briosei. Are un exterior usor  crocant. Este populara in Australia si Noua Zeelanda.

Ingrediente:

ALUAT:

  • 140 gr unt 82% grasime+ ptr uns formele
  • 150 gr faina de migdale
  • 50 gr faina alba
  • 175 gr zahar pudra+ptr decor
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 4 albusuri mari
  • ananas cuburi din compot  bine scurs
 CRUMBLE:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom

Mod de preparare:

Friand cu ananas

 

Pentru crumble amestecam cu varful degetelor toate ingredientele pana capata aspectul unui pesmet.
Topim  untul si  il punem  deoparte. Amestecam  ingredientele uscate intr-un vas.
Mixam  albusurile cu un praf de sare si amestecam cu ingredientele solide, usor, cu o spatula.
Adaugam  ananasul si untul topit la temperatura camerei si omogenizam usor
Ungem  12 forme de briose cu unt si asezam amestecul. Presaram  deasupra  crumble si dati formele la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana devin  usor aurii.
Scoatem   prajiturile din cuptor si le lasam sa se raceasca. Le pudram cu zahar pudra dupa ce s-au racit.
Friand cu ananas

Friand cu ananas

Friand cu ananas

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...