Recent Posts

marți, 3 ianuarie 2017

Cotlet de porc in cidru cu garnitura de mere coapte

Cotlet de porc in cidru cu garnitura de mere coapte

Cotlet de porc in cidru cu garnitura de mere coapte

Anul acesta  m-am hotarat sa aduc aroma de mere  coapte in bucatarie, asa ca am facut o friptura in cidru cu garnitura de mere coapte.A fost delicioasa.

Ingrediente:

  • 1 bucata cotlet fara os si grasime(1,5 kg)
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 250 ml cidru
  • boia iute
  • 2 foi de dafin
  • 6-8 mere acrisoare ptr garnitura

Mod de preparare:

  Masati carnea   bine cu un amestec de sare, piper, boia iute si cimbru. Asezati bucata de carne intr-un vas. Puneti foile dedafin si turnati cidrul. Acoperiti vasul si lasati carnea la fragezit cateva ore sau de seara pana dimineata la rece. Intoarceti din cand in cand bucata de carne pe ambele parti.

Incingeti cuptorul la  190 de grade si puneti vasul cu carnea. Lasati 15 minute, apoi reduceti caldura  si lasati  carnea sa se gateasca incet pentru  aprox 90 de minute. La jumatatea timpului intoarceti carnea pe partea cealalta. Cu 15 minute inainte luati capacul si lasati carnea sa se rumeneasca.

Asezati  merele intr-o tava si puneti-le si pe ele la copt.

Serviti carnea cu garnitura de mere coapte.

Cotlet de porc in cidru cu garnitura de mere coapte


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...