Recent Posts

luni, 15 august 2016

Pulpe de rata cu sos de prune coapte

Pulpe de rata cu sos de prune coapte


Pulpe de rata cu sos de prune coapte


Ingrediente pentru Pulpe de rata cu sos de prune coapte:

  • 4 pulpe de rata
  • 600 gr prune
  • 200 ml vin rosu
  •  sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin uscat
  • usturoi granulat
  • 1 baton scortisoara
  • cateva cuisoare
  • 2 -3 linguri zahar brun
  • 1 lingura otet balsamic

Mod de preparare pentru Pulpe de rata cu sos de prune coapte:

Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le cindimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor la foc mediu. Dupa  aroximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam sa se rumeneasca.
Pentru sos spalam prunele si le taiem in jumatati. Asezam prunele intr-o tava intr-un singur strat, punem peste ele vinul, zaharul, otetul, scortisoara si cuisoarele.Dam tava la cuptor pana prunele se inmoaie, dar isi pastreaza forma si sosul se ingroase. Daca sosul nu s-a ingrosat suficient il scurgem intr-o craticioara si il punem la fiert separat pana obtinem consistenta dorita, apoi il turnam inapoi peste prune.
Pulpe de rata cu sos de prune coapte

Pulpe de rata cu sos de prune coapte

Pulpe de rata cu sos de prune coapte



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...