Recent Posts

luni, 15 august 2016

Pateu de ficat cu linte rosie

Pateu de ficat cu linte rosie


Pateu de ficat cu linte rosie

Ingrediente:

  • 150 gr linte rosie 
  • 300 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 70 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline +pentru servit
  • sare
  • piper rosu
  • ierburi aromate(rozmarin, busuioc)

Mod de prepaare pentru Pateu de ficat cu linte rosie:

Spalam bine lintea si o unem la fiert in 300 ml apa rece cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici , il spalam si il scurgem.
Incintam untul intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si adaugam ceapa. Amestecam ocazional pana ceapa devine translucida. Punem ficateii si amestecam pana isi schimba culoarea si se patrund . Dam jos tigaia si o lasam sa se racoreasca. Punem intr-un vas adan ficateii cu ceapa, lintea, sare, piper macinat si mixam bine. Daca este nevoie adaugam putin din zeama in care a fiert lintea.
Servim  pateul de felii de paine prajita unse cu ulei de masline , pe care presaram amestec de ierburi aromate si piper rosu.

Pateu de ficat cu linte rosie


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...