Recent Posts

miercuri, 13 ianuarie 2016

Rulada cu sos caramel si mascarpone

Rulada cu sos caramel si mascarpone

Rulada cu sos caramel si mascarpone

De o vreme m-am indragostit de sosul caramel. Asa ca nu am ratat ocazia sa repet o reteta de rulada cu caramel , pe are o facusem mai de mult, dar de care nu am fost atunci asa multumita.Si intr-adevar a iesit o rulada delicioasa cu gust de caramel, mascarpone si cafea instant.Iar daca va ramane sos puteti sa il folositi la waffle, clatite, pancakes sau orice altceva.

Ingrediente pentru Rulada cu sos caramel si mascarpone:

  • blat:3 oua, 3 linguri zahar, 1 lingura cacao, 2 linguri faina
  • sos caramel:250 gr zahar,200 ml smantana de frisca,70 gr unt
  • crema:250 gr mascarpone, 2 galbenusuri,3 linguri zahar pudra, 100 ml smantana de frisca,1 lingurita cafea instant
  • decor:1 lingurita cafea instant

Mod de preparare pentru Rulada cu sos caramel si mascarpone:

Incepem cu prepararea sosului caramel, caci va avea nevoie de ceva timp pentru racire.
Intr-o craticioara cu fund gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza, avand  grija sa nu se inchida prea tare la culoare.Zaharul va incepe sa se caramelizeze de la marginea vasului, asa ca agitati din cand in cand vasul, fara a amesteca cu lingura pentru a obtine un caramel uniform.Cand zaharul s-a caramelizat,dam craticioara de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecand. Turnam si smantana.Avem grija sa nu ardem caci in acest moment caramelul isi va mari volumul si va forfoti. Amestecam usor  si aducem din nou vasul pe foc.Din acest moment lasam caramelul la foc in functie de cat de gros vrem a fie sosul, tinand cont ca acesta se mai intareste dupa ce se raceste(eu l-am tinut aproximativ 3-4 minute la foc mic). Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca.

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi cernem faina amestecata cu cacaua.Amestecam usor cu o spatula , apoi turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Punem tava la cuptorul preincalzit pentru aprox 10 minute, pana foaia este coapta.
Scoatem  blatul si il rasturnam pe o alta foaie de copt pe care am presarat putin zahar pudra. Rulam foaia de la o margine usor, dezlipind in acelasi timp foaia veche. Lasam foaia rulata pana se raceste.
Dupa ce foaia s-a racit, o ungem cu aproximativ 1/2 din sosul caramel racit si o rulam la loc. O acoperim cu crema.
Pentru crema mixam intr-un castron smantana de frisca pana se intareste. Separat amestecam mascarponele cu zaharul, galbenusurile si cafeaua instant dizolvata in 1/2 lingurita apa calda. Amestecam crema mascarpone cu frisca.
Peste rulada presaram putina cafea instant. Dam rulada la frigider pentru cel putin 1 ora.

Servim rulada taiata de felii cu sosul ramas, pe care il incalzim usor inainte de servire.
 
Rulada cu sos caramel si mascarpone

Rulada cu sos caramel si mascarpone

Rulada cu sos caramel si mascarpone

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...