Recent Posts

joi, 13 august 2015

Gem de dovleac

Gem de dovleac


Gem de dovleac


Gem de dovleac

Ingrediente pentru Gem de dovleac:

  • 1 kg pulpa de dovleac taiata cubulete
  • 500 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 300 ml zeama de portocala
  • 300 ml apa
  • coaja rasa de portocala
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare pentru Gem de dovleac:

Spalam dovleacul, il taiem in doua si cu o lingura scoatem semintele .Curatam coaja de la dovleac, iar miezul in taiem in cubulete mici, aproximativ egale.
Punem cubuletele de dovleac intr-o cratita, deasupra punem zaharul si zeama de portocale si lamaie, acoperim cu un capac si lasam la frigider peste noapte.
A doua zi  punem apa, coaja rasa de portocala, batonul de scortisoara  si fierbem la foc mic , spumand de cate ori este nevoie pana dovleacul se inmoaie dar isi pastreaza forma si  zeama se leaga.
Asezam gemul in borcane sterilizate, punem capacele bine si asezam borcanele in paturi pana a doua zi. Etichetam borcanele si le depozitam in loc racoros.
Gem de dovleac

Gem de dovleac


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...