Recent Posts

marți, 16 iunie 2015

Focaccia cu rozmarin si masline

Focaccia cu rozmarin si masline

Focaccia cu rozmarin si masline

 Astazi mi-am facut curaj sa deschid cuptorul pentru o focaccia promisa de ceva vreme fiului meu. Am incercat o varianta cu masline si rozmarin.

Ingrediente pentru Focaccia cu rozmarin si masline:

  • 31/2 cani faina
  • 2 cani apa
  • 1 lingurita sare de mare+1 lingurita pentru presarat deasupra
  • 1 lingurita zahar
  • 3 lingurite  drojdie uscata
  • busuioc, oregano si rozmarin uscat
  • ulei de masline
  • 150 gr masline negre
  • oregano proaspat

Mod de preparare pentru Focaccia cu rozmarin si masline:

 Intr-un bol adanc cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata.
Incalzim apa cat sa putem tine un deget in ea, punem sarea, zaharul, busuioc, oregano si rozmarin uscat. Amestecam pana se dizolva zaharul si sarea si turnam apa peste faina. Framantam bine aluatul si il lasam la crescut intr-un vas uns cu ulei de masline pana isi dubleaza volumul.
Cand si-a dublat volumul il transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il intindem cu mana cat sa acoperim tava. Nu este nevoie sa fie framantat din nou.
Dupa ce am intins aluatul impingem cu un deget in aluat pentru a forma mici adancituri.Presaram deasupra maslinele rupte in jumatati sau sferturi , in functie de cat sunt de mari, frunze de rozmarin, putina sare si stropim generos cu ulei de masline. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumeneste.(Daca doriti ca focaccia sa fie mai subtire folositi o tava mai intinsa).
Focaccia cu rozmarin si masline

Focaccia cu rozmarin si masline

Focaccia cu rozmarin si masline
 





2 comentarii:

Italianshops spunea...

Arata delicios!

Mihaela Cercel spunea...

Multumesc frumos !

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...