Recent Posts

vineri, 2 ianuarie 2015

Rulada cu merisoare si mascarpone

Rulada cu merisoare si mascarpone


Rulada cu merisoare si mascarpone


Ingrediente pentru Rulada cu merisoare si mascarpone:

  • blat:4oua,4 linguri zahar,1 lingura cacao,3 linguri faina,un praf de sare
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • gem de merisoare(300 gr merisoare congelate,150 gr zahar,2 linguri cabernet rosu,1 varf de cutit scortisoara,1-2 linguri zeama de lamaie)

Mod de preparare pentru Rulada cu merisoare si mascarpone:

Daca nu avem deja  in camara gem de merisoare preparam rapid o cantitate suficienta pentru rulada. Punem merisoarele intr-o craticioara cu zaharul si le lasam sa se dezghete si sa lase zeama pentru o ora.Le punem la fiert impreuna cu vinul. Amestecam ocazional pana fructele s-au inmuiat si siropul s-a legat.Adaugam scortisoara si zeama de lamaie si mai lasam 2-3 minute.Dam vasul jos si lasam gemul sa se raceasca.
Preparam foaia de rulada dupa metoda clasica. Separam galbenusurile de albusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul, batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbusurile si omogenizam.Amestecam faina cu cacao si cernem deasupra . Amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptor pana se rumeste usor . Scatem rulada din cuptor cand este gata, o rasturnam pe o alta hartie de copt sau prosop curat si o rulam strans .O lasam pana se raceste, o derulam si o umplem cu gemul de merisoare, apoi o rulam la loc.
Batem mascarponele cu zaharul pudra pana se intareste si punem cu o lingura sau cu un pos peste rulada.Ornam rulada dupa preferinta(eu am pus merisoare din gem)
Rulada cu merisoare si mascarpone

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...