Recent Posts

vineri, 19 septembrie 2014

Risoni cu piept de pui si ciuperci

Risoni cu piept de pui si ciuperci



Risoni cu piept de pui si ciuperci
Pentru cei care nu stiu risoni sunt acele paste in forma de orez . Cumparasem de ceva vreme o punga  de paste si iata ca azi i-a venit randul

Ingrediente pentru Risoni cu piept de pui si ciuperci :

  • 1 punga de 250 gr paste in forma de orez
  • 300 gr ciuperci  proaspete
  • 300 gr piept de pui
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 600 gr supa de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare pentru Risoni cu piept de pui si ciuperci :

 Acestea sunt pastele in forma de orez.
Astazi am ales sa gatesc  aceasta reteta de paste in vasul Philips Multicooker .
Puteti gati pastele normal , pe aragaz , urmand aceeasi pasi .
 Tocam ceapa si usturoiul fin.
Taiem pieptul de pui spalat si  zvantat prin tamponare cu un servet de hartie , in fasii subtiri .













Pornim aparatul pe optiunea FRY pentru 15 minute . 
Punem uleiul , apoi ceapa .Lasam ceapa sa se inmoaie usor , amestecand ocazional , apoi adaugam usturoiul ,iar dupa cateva secunde pieptul de pui . Amestecam din cand in cand pana pieptul se albeste bine pe toate partile .
 Spalam ciupercile sub un jet de apa , le scurgem si le feliem subtire
Cand pieptul s-a albit bine adaugam ciupercile .
Amestecam  pana ciupercile incep sa se inmoaie ,  iar cu un minut inainte de a se termina timpul adaugam pastele . Amestecam usor .Stingem cu 400 ml supa de pui , punem sare , piper , inchidem aparatul si pornim  cu optiunea STEW pentru 20 de minute . Dupa 10 minute ridicam capacul si  mai adaugam 200 ml supa si  busuiocul .
Pastram pastele calde pana in momentul servirii .

Iar daca nu avem un aparat Philips Multicooker adaugam cate putina supa , amestecand continuu , ca la risotto , pana pastele absorb destul lichid si se inmoaie . 
Risoni cu piept de pui si ciuperci

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...