Recent Posts

joi, 4 septembrie 2014

Paste de casa

Paste de casa

Paste de casa

Paste de casa
De o vreme incoace am inceput sa fac paste de casa .De cand am plecat  sa imi cumpar blugi si m-am intors cu o masina de facut paste . Sunt infinit mai bune decat cele cumparate .Puteti face paste si fara masina , insa este putin mai multa munca , deoarece va trebui sa le intindeti la mana .

Ingrediente pentru paste de casa :

  • oua medii (aproximativ 60 gr)
  • faina  tip 650 (pentru fiecare ou aproximativ 100 gr faina  )
  • sare

Mod de preparare :

 Intr-un vas puneti faina , ouale si putina sare si framantati bine . 
Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca .
Este de preferat ca ouale sa fie de tara pentru ca pastele sa fie mai galbene . Daca nu aveti puteti sa le colorati cu un varf de cutit de turmeric .
Puteti colora pastele , dupa preferinta cu o lingura de spanac oparit si mixat pentru a obtine paste verzi , cu pasta de rosii pentru paste rosu mai deaschis , cu sfecla fiarta si mixata pentru paste rosu inchis sau cu cacao pentru paste maro-inchis , numai bune pentru deserturi si nu numai .
Pentru pastele de cacao aveti nevoie de :
  • 3 oua
  • 225 gr faina
  • 75 gr cacao








 Daca aveti masina de paste treaba merge iute . Pur si simplu impartiti aluatul in 2-3 parti in functie de ce cantitate  aveti  si il treceti prin masina    invartind rola de la pozitia 1 spre pozitia 9 in functie de cat de subtiri vrem sa facem pastele . Trecem pe rand aluatul de cate 2 ori pentru aceeasi pozitia pentru a obtine paste cat mai netede .
Daca nu aveti masina intindeti cu sucitorul aluatul pana obtineti  grosimea dorita . In acest caz aluatul trebuie sa fie putin mai moale .























Paste de casa
Dupa ce ati intins foile la marimea dorita le taiati mai subtiri sau mai groase in functie de ce doriti sa faceti cu ele , apoi le puneti la zvantat pe un  bat mai lung  sau pe un umeras de lemn intr-un loc cu curent .
 
Paste de casa

Paste de casa
O data uscate bine pastele se pastreaza in punga de harte in loc rece . Eu prefer sa le pun in congelator , pentru mai multa siguranta .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...