Recent Posts

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Briose -gogosi

Briose -gogosi

Briose-gogosi


 Daca aveti chef de ceva dulce , nu prea aveti chef sa va complicati , dar aveti un borcan de gem de care va place prin casa  (facut  ori primit de la altii mai harnici ) , atunci atunci aceste briose sunt tocmai ce va trebuie . In jumatate de ora sunt numai bune de mancat  . Este o reteta marca Good Food  , si de cum am vazut-o am si pus ochii pe ea si am hotarat sa o incerc .

Ingrediente Briose-gogosi:

  •  140 gr zahar pudra +pentru ornat
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml iaurt
  • 2 oua mari , batute
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 140 gr unt topit +pentru uns formele de briose
  • 12 lingurite gem de zmeura , trecut prin sita , pentru a inlatura semintele(eu am folosit de afine)

Mod de preparare Briose-gogosi :

 . Se încinge cuptorul la 190° C . Se unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri (sau se foloseşte una din silicon). Se pun 140g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un castron şi se amestecă. Se bat iaurtul, ouăle şi vanilia într-o cană. Se răstoarnă, împreună cu untul topit în bolul cu ingrediente uscate şi se încorporează rapid cu o lingură de metal, până se omogenizează.
 Se împart două treimi din amestec în găurile de brioşe. Cu atenţie, se adaugă câte o linguriţă de gem în centrul fiecărei găuri, apoi se acoperă cu aluatul rămas.Se coc 16-18 minute, până cresc, devin aurii şi elastice la atingere.

 

Se lasă brioşele la răcit cinci minute înainte să fie scoase din forme. Se dau prin zahăr fin.


Briose-gogosi





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...