Recent Posts

sâmbătă, 18 mai 2013

Tort cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie


Tort cu crema de lamaie

Ingrediente:

  • blat:10 albusuri ,10 linguri zahar,1 lingura zeama de lamaie ,coaja de lamaie,8 linguri faina ,5 gr praf de copt,un praf de sare
  • crema:4 galbenusuri,200 gr zahar,250 ml vin alb  dulce, 1 plic gelatina ,250 gr frisca,zeama si coaja rasa de la o lamaie mai mare sau 2 mai mici
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare:

Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului .
Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.Adaugam faina cernuta ,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina  si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .Adaugam vinul caldut ,coaja de lamaie , punem vasul cu crema  la bain-marie  si amestecam continuu pana se ingroase ,fara a fierbe .Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos ,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet ,fara a se inchega .Batem frisca si o amestecam in compozitie .Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .Punem o felie de blat ,3/4 din crema ,a doua felie ,restul de crema .Dam forma la rece pentru cateva ore .Ornam cu frisca ,ciocolata  sau dupa imaginatie .



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...